Η παροιμία λέει ότι ο καλός φίλος στα δύσκολα φαίνεται. Ο καλός συνεργάτης στα δύσκολα όχι μόνο φαίνεται αλλά και αποδεικνύεται.

Έχω κατασκευάσει μαζί με συγγενής μου δύο πάρκα των 100kW έκαστο στην Αχαΐα, με EPC την εταιρεία ΣΕΝΕΡΣ. Σε ένα από τα πάρκα, έπεσε κεραυνός όπου κατέστρεψε τμήμα του υποσταθμού της ΔΕΗ καθώς και τον μετρητή της. Το πάρκο έμεινε ανέπαφο λόγω της σωστής αντικεραυνικής προστασίας που είχε και συνέχιζε να διαχέει την ενέργειά του στο δίκτυο, χωρίς αυτή να καταγράφεται από τον μετρητή της ΔΕΗ. Με την υποστήριξη της ΣΕΝΕΡΣ, η ΔΕΗ αποδέχτηκε και συμπεριέλαβε στο τιμολόγιο και όλη την ενέργεια, που είχε διαχυθεί στο δίκτυο χωρίς να καταγραφεί στο σύστημα.

Στο δεύτερο πάρκο συνέβη κάποιο γεγονός στην καλωδίωση. Η ασφαλιστική απέρριψε το αίτημα δύο φορές. Με την επιστημονική και τεχνική τεκμηρίωση της ΣΕΝΕΡΣ και επειδή το πάρκο πληρεί τα διεθνή πρότυπα, η ασφαλιστική απεδέχθη πλήρως το αίτημά μας.

Ευχαριστώ θερμά την ΣΕΝΕΡΣ, για την άριστη ποιότητα των έργων που μου κατασκεύασε (πληρούν όλα τα πρότυπα αποδεδειγμένα) και την εξαιρετική τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των πάρκων που συνεχώς μου παρέχει.

Σε μια επένδυση τουλάχιστον 20 ετίας ο επενδυτής πρέπει να σκέφτεται με ορίζοντα 20 ετίας κατασκευάζοντας και συντηρώντας άρτιες εγκαταστάσεις με όλες τις προδιαγραφές. Η ΣΕΝΕΡΣ αποδεδειγμένα με στήριξε και με στηρίζει σε όλες τις επιλογές μου ως επενδυτή, για να διαθέτω πάρκα μεγάλης αποδοτικότητας. Θεωρείται δεδομένο ότι και στα καινούρια φωτοβολταικά που ετοιμάζω η ΣΕΝΕΡΣ με επικεφαλή τον κ. Σούρσο θα αναλάβουν την προμήθεια, κατασκευή και συντήρηση των μονάδων.

Δρ. Θωμάς Θεοδωρακόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός